Dragostea divină – J. Carlos Ortiz


Vă puteţi imagina dragostea manifestată în cadrul Trinităţii? Vă puteţi imagina cum Îl iubeşte Tatăl pe Fiul? Cum Îl iubeşte Fiul pe Tatăl? Cum Îl iubeşte Duhul pe Fiul? Cum Îl iubeşte Duhul pe Tatăl și așa mai departe? Ei oferă și primesc o dragoste enormă!

Aceasta este dragostea eternă. Este dragostea matură. Acest fel de dragoste garantează faptul că nu vor exista niciodată neînţelegeri. Citim în Vechiul Testament despre modul în care Tatăl a făcut semne şi minuni, a înviat morţi, a vindecat bolnavi. Vine apoi Fiul pe pământ şi face aceleaşi lucruri. Tatăl n-a fost invidios. El a spus: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea” (Matei 17:5).

Apoi, vine Duhul Sfânt făcând aceleaşi lucruri. Cu toate acestea, între Ei este o unitate deplină. Dragostea Lor este atât de matură, încât nimic nu Îi poate ofensa. Dragostea trinitară îi face pe cei trei să fie una. Doi plus o dragoste eternă fac unu! Trei plus o dragoste eternă fac unu! O sută de creştini plus o dragoste eternă fac unu. Funcţionează cu orice număr. Isus S-a rugat ca acest nivel al dragostei să „fie în ei”, referindu-Se la noi. Dacă eu sunt în inima fratelui meu, iar el este în inima mea, amândoi suntem unul în celălalt. Suntem una datorită dragostei.

Este evident astăzi că acest lucru nu este o realitate. Suntem împărţiţi în multe grupuri. Suntem metodişti, prezbiterieni, penticostali de mai multe culori, episcopalieni, creştini după Evanghelie, baptişti de mai multe soiuri şi alţii asemenea.

Dumnezeu însă ne regrupează. El a început deja. El nu foloseşte categoriile noastre. El are doar două grupuri: cei ce se iubesc unii pe alţii şi cei care nu se iubesc.

Dragostea este o poruncă. Dragostea este oxigenul Împărăţiei. Dragostea este viaţa.

Juan Carlos Ortiz, Ucenicia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.